Експерт: Сильних коливань гривні на наступному тижні може і не бути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Сильних коливань гривні на наступному тижні може і не бути

Валюта
6222
Якщо наступного тижня Національний банк України буде активно проводити інтервенції, сильних коливань на валютному ринку ми не помітимо.
Такий прогноз озвучив у коментарі голова правління "Брокбізнесбанку" Сергій Мішта.
На його думку, стабілізація буде на рівні 7.95-7.96 грн./дол. Також на наступному тижні зменшиться попит з боку клієнтів банків ("Нафтогаз" розплатився з "Газпромом"), що також вплине на стабілізацію курсу.
Як зазначив Мішта, протягом тижня з 1 по 5 листопада курс долара США перебував на рівні 7,9450-7,9650. грн./дол. Ситуація на ринку залишалася не дуже стабільною, що було пов'язано зі збільшенням попиту на валюту як з боку НАК "Нафтогаз Україна", так і з боку клієнтів банків.
Експерт підкреслив, що Нацбанк весь тиждень, за винятком середи, продавав валюту. Курс продажу валюти НБУ постійно зростав з рівня 7.95 грн./дол. у понеділок до 7.9570 7.95 грн./дол. у п'ятницю.
За словами Мішти, за останній тиждень залишки гривні на рахунках банків у НБУ зменшилися з рівня 22,5 млрд в понеділок до 19,9 млрд гривень у п'ятницю. Експерт припускає, що зменшенням залишків гривні в банках (провівши аукціони з залучення гривні) НБУ хоче зменшити тиск на неї для підтримки стабільності валютообмінного курсу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас