Казахстан визнали світовим лідером за ринковими реформами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан визнали світовим лідером за ринковими реформами

Казна та Політика
397
У 2010 році Казахстан, згідно з дослідженням Світового банку (СБ) і Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Doing business-2011, став лідером у ринкових реформах серед 183 країн світу.
Казахстан став лідером серед країн-реформаторів завдяки спрощенню процедур при реєстрації бізнесу, отримання дозволів на будівництво. Астана також спростила митні процедури. У результаті країна піднялася в рейтингу відразу на 15 позицій - з 74 на 59 місце, передає Lenta.ru.
Як і рік тому, найкраще бізнесменам працювати в Сінгапурі. За ним йдуть Гонконг, Нова Зеландія, Великобританія, США, Данія і Канада.
Серед колишніх країн СРСР в рейтингу Doing Business лідирує Грузія, яка за рік піднялася з 13 на 12 місце. Найгірша ситуація в Україні (145) і в Узбекистані (150).
СБ та IFC складають рейтинг на основі аналізу умов для підприємництва в 183 країнах світу. Учасників рейтингу оцінюють за десятьма показниками, в числі яких - витрати компаній при створенні, функціонуванні та закритті, при отриманні дозволів на будівництво та при наймі робочої сили, а також податки і режим зовнішньої торгівлі. Рейтинг Doing business вважається найавторитетнішою оцінкою умов для роботи середнього бізнесу в країнах, які до нього входять.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас