Fannie Mae просить в уряду США додатково 2,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fannie Mae просить в уряду США додатково 2,5 млрд дол.

Нерухомість
246
Найбільше іпотечне агентство США Fannie Mae просить уряд про виділення додаткової фінансової допомоги в обсязі 2,5 млрд дол., передає Associated Press.
Додаткова фінансова підтримка потрібна іпотечному агентству після публікації звіту за III квартал 2010р., в якому збитки Fannie Mae склали 3,46 млрд дол., включаючи 2,1 млрд дол. виплат по дивідендах міністерству фінансів США. Проте в 2009р. збитки за III квартал склали 19,8 млрд дол.
Нагадаємо, що раніше аналітики Федерального агентства з фінансування житла США повідомляли, що програма допомоги найбільшим у США іпотечним агентствам Fannie Mae і Freddie Mac може обійтися в 363 млрд дол. у найближчі три роки. А до 2013р. обидві компанії можуть обійтися платникам податків у суму від 221 млрд до 363 млрд дол.
Fannie Mae і її "близнюк" Freddie Mac відіграють ключову роль у системі житлового фінансування США. У сумі ці дві компанії тримають або гарантують близько половини всіх іпотечних кредитів у США вартістю в 5,5 трлн дол. Fannie і Freddie напевно збанкрутували б під час іпотечної та фінансової кризи в США, якби не масована грошова підтримка з боку держави. Восени 2008р.
Міністерство фінансів США оголосило про націоналізацію Fannie Mae і Freddie Mac, які до цього користувалися статусом "підприємств, спонсорованих урядом" (GSE). Тодішній глава американського мінфіну Генрі Полсон пояснив це нелегке для федеральної влади рішення тим, що "Fannie Mae і Freddie Mac настільки великі і переплетені зі всією фінансовою системою країни, що їх крах призведе до колосальних потрясінь на національному та міжнародному ринках".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас