П'ять гідних уваги валют країн, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять гідних уваги валют країн, що розвиваються

Валюта
6086
На валютному ринку, як і раніше, домінують великі валюти, однак поряд з ними популярності набувають і інші валюти, тому що інвестори шукають способи заробити на зростаючій економіці Китаю та інших країн, що розвиваються, пише MarketWatch.
Нижче наведено характеристику цікавих валют.
Австралійський долар
Австралійський долар - це сировинна валюта, що отримала найбільший поштовх вгору завдяки зростанню китайської економіки.
Поки Федрезерв, Європейський Центробанк і Банк Англії дотримуються колишньої політики, а влада Японії здійснює валютні інтервенції, щоб послабити ієну, Резервний банк Австралії піднімає відсоткові ставки. Зростання відсоткових ставок ще більше зміцнить становище і без того високоприбуткової австралійської валюти.
Однак будь-які спроби Пекіна послабити зростання і відновлені побоювання з приводу серйозного сповільнення динаміки світової економіки можуть відбити у інвесторів апетит до ризику - тобто масова втеча з активів вважається найбільш чутливим індикатором - і знизити ймовірність збільшення відсоткових ставок в Австралії. Все це негативно позначиться на курсі австралійського долара.
Малайзійський ринггіт
Впевнене зростання економіки Китаю і всього азіатського регіону також має благотворно позначитися на малайзійському ринггіті. Як і інші азіатські валюти, він кинувся вгору слідом за китайським юанем.
Центробанк Малайзії заморозив відсоткові ставки в липні, але є думка, що в найближчі місяці очікується зростання ключової ставки, внаслідок чого підвищиться дохідність валюти. Ринггіт може опинитися у вразливому становищі у разі, якщо зміцнення юаня буде припинено в умовах наростаючої напруженості на світових валютних ринках, або, якщо справді відбудеться різке сповільнення розвитку світової економіки, якого всі бояться.
Польський злотий
Польщі єдиній в Євросоюзі вдалося уникнути рецесії, і, судячи з сильних макроекономічних показників, злотий продовжить зміцнюватися.
Однак в країні досі не вирішено проблему зростаючого боргу. Та до того ж низький рівень інфляції і неоднорідна політика Центробанку, можливо, стане на заваді підвищенню відсоткових ставок.
Швейцарський франк
Хоч це і не подобається Швейцарському національному банку, франк повернув собі репутацію тихої гавані після неодноразового падіння євро, який поставив кілька нових рекордів.
Цьому не завадили активні інтервенції ШНБ, який обмінював великі обсяги національної валюти на євро.
Франк також порушив паритет і з доларом.
Але, напевно, лід зрушився. Після публікації ШНБ прогнозів щодо інфляції, згідно з яким країну очікує дефляція, франк різко здав позиції.
Шведська крона
На шведську крону благотворно впливають прогнози, що економіка Швеції з легкістю обжене своїх великих сусідів по Єврозоні.
Центробанк країни заявив про свій намір продовжити підвищення відсоткових ставок.
Однак, як показали останні вибори, нестабільність політичної ситуації всередині країни може становити загрозу.
Небезпека підстерігає крону і в нових чутках про падіння динаміки світової економіки, і в нестабільності фінансових ринків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас