Українсько-російське СП у сфері супутникової навігації планується створити у 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українсько-російське СП у сфері супутникової навігації планується створити у 2011 році

Фондовий ринок
218
Українсько-російське підприємство у сфері супутникової навігації планується створити в 2011 р. Про це повідомив журналістам генеральний директор Національного космічного агентства України (НКАУ) Юрій Алексєєв, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Алексєєва, вирішується питання створення нової компанії з частками 50% на 50%, або на купівлю частини акцій Науково-дослідного інституту радіотехнічних вимірювань (Харків) російським науково-дослідним інститутом космічного приладобудування (Москва). "У 2011 р., думаю, що це питання вирішиться", - сказав Алексєєв.
Як повідомлялося 17 березня ц.р., Україна разом з РФ і Казахстаном має намір взяти участь у реалізації проекту навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС. Дане питання Президент України Віктор Янукович обговорював у березні з президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.
Нагадаємо, в минулому році український науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань (Харків) і російський науково-дослідний інститут космічного приладобудування (Москва) обговорювали реалізацію спільного проекту у сфері супутникової навігації. Підготовка спільного проекту здійснюється протягом останніх трьох років.
Проект включає використання станцій корекції українського виробництва для уточнення координат систем ГЛОНАСС. Сторони планували створити СП для обслуговування споживачів на території двох країн і підготувати міжурядову угоду щодо створення єдиного навігаційно-тимчасового простору Росії та України на базі системи ГЛОНАСС та інших глобальних навігаційних супутникових систем.
Відзначимо, України і РФ в 2007 р. домовилися розробити спільний проект зі створення об'єднаної системи диференціальної корекції і моніторингу з використанням навігаційних систем ГЛОНАСС, GPS.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас