МВФ затвердив реформи, які розширюють представництво держав з перехідною економікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ затвердив реформи, які розширюють представництво держав з перехідною економікою

Валюта
314
У Міжнародному валютному фонді (МВФ) проведена найбільша за минулі шість десятиліть реформа. Як повідомляє в суботу, 6 листопада, агентство Reuters, Виконавча рада МВФ затвердила рішення про зміну представництва на користь держав з перехідною економікою та країн, що розвиваються, за рахунок звуження повноважень індустріальних держав. Так, Китай в списку найбільш впливових членів організації посяде третє місце, відтіснивши Німеччину, Великобританію та Францію.
Глава МВФ Домінік Стросс-Кан назвав досягнуту угоду "історичною подією". За його словами, йдеться про найбільший перерозподіл повноважень за весь час існування організації, до якої входить 187 держав. Посилення впливу країн з ринком, що формується, свідчить про визнання зростання ролі в глобальній економіці, підкреслив глава МВФ.
Наприкінці жовтня на зустрічі в південнокорейському місті Кенджу міністри фінансів і керівники центральних банків "великої двадцятки" дійшли до угоди з низки запропонованих реформ МВФ, нагадує агентство AFP. Зокрема, було прийнято рішення про перерозподіл частини голосів на користь тих, що динамічно розвиваються.
Учасники зустрічі також домовилися переглянути склад Виконавчої ради МВФ на користь збільшення представництва країн з перехідною економікою. Число членів Ради, що представляють європейські країни, зменшиться на два, відтепер виконавчі директори будуть вибиратися, а не призначатися, як раніше. Виконавча рада МВФ, що складається з 24 членів, займається прийняттям повсякденних рішень. Відповідно до реформи, будуть також розширені повноваження МВФ з контролю за економічною політикою окремих держав.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас