АТЕС не буде проводити конкурентного знецінення валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АТЕС не буде проводити конкурентного знецінення валют

Валюта
273
Глави фінансових відомств країн Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва домовилися не проводити конкурентного знецінення валют. Відповідну заяву прийнято за підсумками міністерської зустрічі, що проходила в Кіото.
Учасники зустрічі вирішили, що "валютні курси мають визначатися ринковим способом". Як зазначив у своєму заключному слові головуючий на форумі міністр фінансів Японії Есіхіко Нода, "ми домовилися вжити заходів для усунення безладу в даній сфері".
Сторони також обговорили спірне питання щодо обмеження розмірів профіцитів і дефіцитів платіжних балансів. Раніше пропозицію США ввести обмеження в 4 відсотки від ВВП країни зустріла незгоду деяких країн, особливо Китаю, який має великий профіцит платіжного балансу і тому сприйняв цю пропозицію як випад у свій бік. Учасники форуму домовилися продовжити обговорення цієї проблеми з урахуванням інтересів всіх сторін.
Російську делегацію в Кіото очолював заступник міністра фінансів РФ Дмитро Панкін.
Метою дводенної наради був обмін думками для вироблення спільної стратегії довгострокового економічного зростання. На декількох підготовчих зустрічей представники АТЕС вже дійшли до загальної думки, що нова стратегія повинна бути "збалансованою, відкритою, стійкою, інноваційною та безпечною". Підготовлена за підсумками зустрічі доповідь буде представлена лідерам країн АТЕС на основному саміті цієї організації в Йокогамі на наступному тижні.
В АТЕС входить 21 країна Азіатсько-Тихоокеанського регіону, в тому числі Росія, КНР, США, Південна Корея і Японія. Загалом на них припадає більше половини глобального ВВП і 44 відсотки світової торгівлі. Росія бере участь у форумі з 1997 року і вперше проведе саміт АТЕС в 2012 році у Владивостоку на острові Руському.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас