Сирія прийме закон, який контролюватиме Інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сирія прийме закон, який контролюватиме Інтернет

Казна та Політика
153
Сирійський парламент найближчим часом прийме новий закон, який ще більше обмежить доступ громадян цієї країни до Інтернету.
Поліція отримає право проводити обшуки в редакціях мережевих видань, заарештовувати журналістів і конфіскувати комп'ютери. Діяльність журналістів буде підпадати під юрисдикцію кримінальних судів, передає newsru.co.il.
Новий документ вводить процедуру державного контролю за діяльністю інтернет-сайтів. Він завдасть відчутного удару по мережевих ЗМІ, які традиційно мали більше свободи, ніж радіо, телебачення і преса.
Незважаючи на те, що уряд країни за допомогою адміністративних заходів обмежив доступ до 240 сайтів, включаючи Facebook, Twitter і Youtube, в Сирії до цих пір не існувало законів, що дозволяють регулювати інтернет-активність.
Внаслідок цього в країні виникло безліч опозиційних новинних ресурсів, що передавали інформацію, для якої не знаходилося місця в офіційних ЗМІ.
У звіті, опублікованому влітку 2010 року правозахисною організацією "Репортери без кордонів", наводяться численні випадки репресій проти журналістів та власників блогів.
Заарештованим інкримінують публікацію неправдивої інформації, яка загрожує моральному духу народу або пред'являють звинувачення у підриві соціалістичного характеру держави. Нерідко затриманих піддають адміністративному арешту без суду і слідства.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас