Литвин: До місцевих рад пройшли ті, хто не готовий працювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: До місцевих рад пройшли ті, хто не готовий працювати

Казна та Політика
442
Голова Верховної ради України Володимир Литвин вважає, що парламент наступного скликання повинен обиратися за мажоритарною системою. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Рада".
Литвин заявив, що, на його думку, є багато випадків, коли за результатами виборів 31 жовтня до місцевих рад пройшли ті, хто абсолютно не готовий працювати над вирішенням проблем людей. На переконання спікера, це сталося тому, що люди голосували в основному за рекламу партій і їхніх лідерів, не знаючи, хто внесений до партійних списків, і який стосунок вони мають до тієї чи іншої територіальної громади. Разом з тим, Володимир Литвин висловив думку, що в мажоритарних округах перемогли саме ті люди, яких поважають і знають в суспільстві, в кожній конкретній громаді.
"Це свідчення того, що нам у виборах до Верховної Ради України потрібно зробити наступний крок і повністю перейти на вибори в округах, на мажоритарну виборчу систему і не змагатися зараз, коли буде дата виборів, оскільки це - похідне і другорядне", - вважає спікер.
За його словами, для цього парламентарії повинні проголосувати за закон про вибори до Верховної Ради України, який би базувався на принципах мажоритарної виборчої системи.
Разом з тим, голова ВР зазначив, що в цьому законі треба передбачити підзвітність депутатів виборцям і механізм їх відкликання. Обрання парламенту за таким законом, на думку Литвина, запобіжить "досягненню кулуарних домовленостей", прийняттю великої кількості лобістських рішень, а також "безглуздому блокуванню" роботи Верховної ради. Замість цього, вважає політик, будуть домінувати інтереси виборців і країни в цілому.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас