В Німеччині критикують рішення ФРС про мільярдні вливання в економіку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині критикують рішення ФРС про мільярдні вливання в економіку США

Казна та Політика
583
У політичних і економічних колах Німеччини критично сприйняли рішення Федеральної резервної системи США про чергові багатомільярдні вливання в економіку. Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле в незвично різкій формі висловився про американську програму пожвавлення кон'юнктури, повідомляє агентство Reuters.
"Не думаю, що в результаті чергових вливань американці зможуть вирішити проблеми. Вважаю, що такий крок створить додаткові проблеми для решти світу", - заявив Шойбле в ефірі першого телеканалу ARD. Він додав, що має намір торкнутися цієї теми як під час двосторонніх контактів зі США, так і на саміті "великої двадцятки", що відкривається наступного тижня в Південній Кореї.
На думку міністра фінансів ФРН, прийняті в Сполучених Штатах заходи не будуть сприяти виходу з кризи. "У США вже закачали в економіку гігантську кількість грошей. Однак результати досить скромні. Становище на ринку праці залишається серйозним, стан економіки, як і раніше, поганий. В інтересах американської адміністрації - по-справжньому приступити до вирішення проблем, а замість цього знову використовуються кошти, які показали свою неефективність", - підкреслив Шойбле.
Негативно дії американської влади розцінив і міністр економіки Німеччини Райнер Брюдерле. Він зазначив, що розвиток ситуації в США викликає серйозне занепокоєння. Виникають сумніви в тому, що друкування грошей дійсно здатне привести до помітного пожвавлення економічної кон'юнктури. "Цього точно недостатньо", - вважає міністр. Провідні економісти також критично розцінили кроки, до яких вдаються у Вашингтоні. Негативне ставлення до рішення ФРС висловили фахівці Мюнхенського інституту економічних досліджень Ifo. Директор Інституту макроекономіки та дослідження кон'юнктури IMK Густав Хорн назвав дії ФРС "актом відчаю". На його думку, вжиті заходи навряд чи зроблять стимулюючий вплив на кон'юнктуру.
На цьому тижні Федеральна резервна система США оголосила про нову програму підтримки національної економіки, нагадує інтернет-портал Lenta.ru. Зокрема, у фінансовий сектор передбачається влити 600 мільярдів доларів і за рахунок цих коштів витягнути Америку з рецесії. Таким чином, загальна сума антикризових витрат ФРС перевалила за 2 трильйони доларів, а разом з урядовими витратами становить понад 3 трильйони доларів. Деякі іноземні партнери США вже висловили своє здивування з приводу нового плану, вважаючи його небезпечним для всієї світової економіки.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас