Прогноз: Вірогідність нової хвилі кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: Вірогідність нової хвилі кризи

Казна та Політика
1343
Як повідомляв УНІАН, Федеральна резервна система (ФРС) 3 листопада прийняла рішення про виділення 600 млрд. дол. на викуп державних облігацій. Американський центробанк повідомив про плани купувати довгострокові казначейські облігації Treasuries по 75 млрд. дол на місяць до середини 2011 р. Ймовірність песимістичного сценарію, що передбачає виникнення нової кризи, після рішення ФРС про початок другого етапу монетарних заходів зі стимулювання економіки США (т.зв. QE2), становить 35-40%. Про це повідомив УНІАН керівник аналітичного підрозділу групи компаній "Інвестиційний Капітал Україна" ICU Олександр Вальчишен.
За його словами, в перспективі наступних 6-12 місяців є два сценарії розвитку подій для України. Перший - негативний, який полягає в тому, що QE2 породжує нові диспропорції на фінансових і товарних ринках. "Якщо відбудеться якась нова криза (торговельні війни, суверенний дефолт будь-якої з країн ЄС або країн, що розвиваються), то фінансовий світ накриє нова хвиля втечі з ризикових активів у найбільш надійні з доларом США - головною резервною валютою світу", - зазначив аналітик. За його словами, це означає хвилю девальвацій на ринках, що розвиваються, включаючи Україну. Імовірність такого сценарію, на думку аналітика, становить близько 35-40%.
Другий сценарій розвитку подій, за словами Вальчишена, позитивний. Відповідно до прогнозу аналітика, гривня буде зміцнюватись проти долара США (орієнтир 7,5-7,8 грн./дол.) На тлі припливу іноземного капіталу, приватизації (що очікується в першій половині 2011 р.), більш сильного експорту за рахунок нещодавнього поліпшення зовнішньої конкурентоспроможності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас