Банки будуть продавати на аукціонах? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки будуть продавати на аукціонах?

Казна та Політика
714
Рішення рекапіталізації банків було помилковим. Вихід з цієї ситуації - оголосити аукціон із продажу банків. Таку думку сьогодні висловив заслужений економіст України, екс-міністр економіки Віктор Суслов.
"Я вважаю рішення рекапіталізації помилковим. Ми бачимо, що за рейтингами надійності банків Україна посіла останнє місце - 138. Радіти, що прийняті рішення - мудрі, я б не став. Нести за рахунок платника податків такий тягар не можна ... тим більше , в сьогоднішній бюджетній ситуації", - зазначив Суслов.
За його словами, єдиний вихід він бачить в оголошенні аукціону з продажу банків.
"Вихід - оголосити аукціони з продажу банків. Запропонувати умови для інвесторів. Якщо інвестор з'явиться, то ми побачимо, що ці банки чогось варті на сьогоднішньому ринку", - резюмував експерт.
Нагадаємо, в 2009-2010 рр. уряд України в рамках реалізації програми рекапіталізації банків отримав контроль над Укргазбанком, Родовід Банком і банком "Київ". В даний час всі зазначені кредитно-фінансові установи, а також проблемний системний банк "Надра", претендують на отримання державної підтримки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас