Герман: Світ не зрозумів особливостей української демократії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герман: Світ не зрозумів особливостей української демократії

Казна та Політика
630
Україна зробить висновки з міжнародних оцінок місцевих виборів з метою розвитку та вдосконалення демократії в країні. Про це заявила заступник глави Адміністрації президента України Ганна Герман, коментуючи, зокрема, заява уряду США, в якій зазначається, що місцеві вибори в Україні були менш демократичними, ніж попередні президентські.
Політик підкреслила, що українська сторона повинна уважно вислуховувати, приймати і враховувати оцінки різних сторін, зокрема, стратегічних партнерів держави. "Ми також маємо право оцінювати й їхні вибори, висловлювати свої оцінки. Але висновки ми повинні робити свої", - зазначила Герман. За її словами, "дефініція демократії не є чимось застиглим".
"Демократія в кожній країні має свої особливості. І в Україні теж. Основне, щоб процес не стояв на місці. Основне, щоб демократія розвивалися, щоб ми прагнули до більшої свободи людей, щоб ми робили все для того, щоб наступне волевиявлення було більш об'єктивним, більш переконливим. І до цього треба прагнути", - зазначила заступник глави АП.
Герман висловила переконання, що президент України Віктор Янукович "саме так дивиться на ці процеси, і саме так буде будувати українську перспективу, як перспективу розширення прав і свобод українських громадян". Вона також підкреслила, що "зараз у країні всі зусилля, всю енергію, всю стабільність влади і силу нової влади, місцевої у тому числі, потрібно направити на реалізацію президентських реформ".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас