Німеччині в найближчому майбутньому загрожує гостра нестача робітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччині в найближчому майбутньому загрожує гостра нестача робітників

Казна та Політика
374
У найближчі десять років Німеччина як ніяка інша європейська країна зіткнеться з проблемою браку робочої сили. Такі висновки містяться в доповіді Організації економічного розвитку та співробітництва (ОЕСР), передає Німецька хвиля.
За розрахунками фахівців, у Німеччині в 2020 році число осіб похилого віку, які полишають ринок праці, на 75% перевищить приплив молодих спеціалістів. З 28 європейських країн, в яких проводили дослідження експерти ОЕСР, подібна ситуація загрожує тільки Польщі. У той же час в Ірландії приплив молоді на ринок праці перевищить відтік літніх працівників.
На думку фахівця ОЕСР з питань міграції Томаса Лібіг, в середньостроковій перспективі проблему можна вирішити за рахунок залучення частини безробітних та збільшення тривалості робочого тижня. Додатковим засобом може стати запрошення іноземних фахівців.
"Однак для цього необхідно виконати дві головні передумови: по-перше, поліпшити умови для інтеграції в суспільство іноземців, які вже проживають в країні, і по-друге, створити систему регулювання міграційних потоків, яка б більшою мірою відповідала запитам ринку праці", - цитує експерта агентство DAPD.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас