КРУ виявило порушення на 1,9 млн. гривень у роботі газети "Українська столиця" за листопад 2007 - липень 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ виявило порушення на 1,9 млн. гривень у роботі газети "Українська столиця" за листопад 2007 - липень 2010

Казна та Політика
105
Контрольно-ревізійне управління в Києві виявило порушення на 1,9 млн. гривень у роботі комунальної газети "Українська столиця" за період з 1 листопада 2007 по 1 серпня 2010 року.
Про це йдеться у повідомленні КРУ.
"За результатами ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства Київської міської ради "Редакція газети "Українська столиця" контрольно-ревізійне управління в Києві виявило порушень на загальну суму 1,9 млн. гривень. Ревізія проводилася за робочий період з 1 листопада 2007 по 1 серпня 2010", - йдеться в повідомленні.
Зокрема, ревізори з'ясували, що редакція в порушення законодавства виступила співзасновником газети "Українська столиця. МЕТРО", на видання якої незаконно витратила 1,5 млн. гривень.
Крім цього, згідно з наказами за підписом в.о. головного редактора проводилося преміювання керівників редакції видання без відповідного рішення органу вищого рівня.
Як наслідок, за період з 1 листопада 2007 по 1 січня 2010 понад норму витрачено 173,76 тис. гривень.
Також Редакція газети укладала угоди з фізичними особами на підготовку публікацій у газеті "Українська столиця" в той час, коли газета не випускалася.
Така ситуація призвела до довільного витрачання із загального фонду бюджету міста 76,26 тис. гривень з серпня 2008 по 1 травня 2010.
Як було виявлено під час контрольного заходу, підприємство надавало послуги з розміщення реклами на безоплатній основі та без укладання договорів з рекламодавцями, що призвело до заниження валових доходів на 15,86 тис. гривень.
Також встановлено, що працівникам видання, які не є журналістами, нараховано 53,66 тис. гривень надбавок за творчі досягнення у праці.
Поряд з цим, працівникам підприємства виплачувалася персональна надбавка на суму 13,76 тис. гривень, вид якої не передбачено умовами колективного договору.
За результатами діяльності 2 кварталу 2010 підприємство не перерахувало 70 тис. гривень до загального фонду місцевого бюджету.
За порушення бюджетного законодавства на в.о. головного редактора складено протокол за ст.164-12 Кодексу про адміністративні правопорушення, за порушення у веденні бухгалтерського обліку за ст. 164-2 кодексу складено два протоколи про адміністративне правопорушення.
Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності компанії направлені для розгляду та прийняття відповідного рішення до Управління Служби безпеки України в Києві.
Як повідомляло агентство раніше, Київська міська державна адміністрація розглядає реорганізацію комунальних ЗМІ.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні постійної координаційної робочої групи з розгляду питань фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій, які є комунальною власністю, 27 вересня.
Раніше громадянська мережа "Опора" та громадська організація "Європейський вибір" заявили про неефективне використання бюджетних коштів комунальними засобами масової інформації Києва.
У комунальній власності Києва перебувають ТРК "Київ", радіостанція "Голос Києва", газети "Вечірній Київ", "Хрещатик", "Українська столиця".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас