Мерія Києва відправить бездомних тварин у приватні притулки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мерія Києва відправить бездомних тварин у приватні притулки

199
Київська влада починає новий етап співпраці з громадськими організаціями із захисту тварин.
Як повідомили "Новому Регіону" у прес-службі КМДА, про це заявив заступник мера Києва Анатолій Голубченко.
Він підкреслив, що місто розглядає можливість співпраці з громадськими організаціями із захисту тварин, незважаючи на достатню кількість місць для утримання бездомних тварин у комунальному притулку в Бородянці Київської області.
"Зараз проводяться переговори про підписання угод про співпрацю з громадськими організаціями, які піклуються про власні притулки. Відповідно до таких угод, зоозахисні організації будуть приймати тварин у свої притулки і будуть утримувати їх.
Місто, в свою чергу, візьме на себе зобов'язання з оплати за спожиту електроенергію, тепло, виділення певних коштів на харчування та медичне обслуговування тварин, а також на розширення території притулків", - зазначив Голубченко.
Крім того, за словами чиновника, будуть проведені громадські слухання, на яких кияни зможуть висловити свою позицію щодо вирішення проблеми. "Ми хочемо врахувати думки всіх сторін", - підкреслив він.
Голубченко також нагадав, що зараз в Києві розробляється нова концепція поводження з бездомними тваринами, яка передбачає вилов тварин, пошук опікуна, а вже потім, якщо волонтер або новий господар буде знайдений, стерилізації.
На думку чиновника, стерилізувати тварину і передавати її опікуну потрібно лише після обстеження, яке визначить, що тварина соціальна і неагресивна по відношенню до людей.
"Зрозуміло, навіть після стерилізації собаку не повинні випускати в місто без відповідного догляду, щоб уникнути можливих випадків нападів на киян", - зазначив заступник мера столиці
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас