У Києві побудують будинок-кулю, який світиться, і будівлю у вигляді годинника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві побудують будинок-кулю, який світиться, і будівлю у вигляді годинника

Нерухомість
676
На автомобільних в'їздах до Києва скоро почнуть будувати незвичайні будівлі. На проспекті Перемоги планують звести кулясту будівлю, в якій розмістяться офіси і магазини, а на Одеській площі з'явиться будинок у вигляді годинника.
За словами архітекторів ТОВ "Ліценз і АРХ", на в'їзді до столиці з боку Житомира будуть реалізовувати проект "Європейські ворота". Семиповерхова "куля" зависне на двох підпорах на перетині проспекту Перемоги та проспекту Палладіна.
"Технічно це вирішується просто, - розповів виданню "Газета по-київськи" розробник проекту Олег Слєпцов. - За типом мостових конструкцій. Куля буде підвішена на висоті 20 м над дорогою на пілонах. Її розмір - 42 м в діаметрі. Але він буде легким, основний простір усередині займе атріум, а ще будуть офісні приміщення і торгівля. Об'єкт буде видно на відстані 25-30 км від Києва. Вночі "куля" буде світитися, видовище буде дуже незвичайне".
На Одеській площі, над трасою, задумано будівля у вигляді годинника, з круглим циферблатом і стрілкою на чотирьох ногах-підставках. На Харківській площі ПП "Архітектурна студія" С. Юнаков "запроектована офісний центр в 60 поверхів.
"Проект буде реалізований, - говорить керівник студії Сергій Юнаков. - Комплекс планується побудувати на в'їзді зі сторони Борисполя".
Основну ідею будівництва "в'їзних надмірностей", крім естетичної, архітектори пояснюють ще й необхідністю боротися з пробками. По-перше, висотні будівлі на околицях нікому не заважають, історичний центр не псують. По-друге, відводять потік транспорту з перевантажених центральних вулиць і надають робочі місця на околицях.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас