Аналітик: Банки позбавлятимуться від боргів ще мінімум 2-3 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Банки позбавлятимуться від боргів ще мінімум 2-3 року

Кредит&Депозит
771
Банки позбавлятимуться від боргів ще мінімум 2-3 року. Такий прогноз зробила комерційний директор ГК eСall Марія Тугай.
За її словами, як результат - в 2011 р. одне з основних завдань банків буде продаж як можна більшого обсягу "несвіжих" боргів. На переконання експерта, це пов'язано із збільшенням їх "віку" і терміну відробітку.
Наступного року з високим ступенем вірогідності можна чекати збільшення обсягів боргів, проданих банками колекторним компаніям. "На сьогоднішній день основна частина банківських боргів має вік більше 2 років. Починаючи з кінця 2008 р. вони вже були відпрацьовані як внутрішніми, так і зовнішніми структурами. Для банків це важкий вантаж, від якого вони позбавлятимуться протягом ще мінімум 2-3 років", - прогнозує експерт.
Разом з банками активніше співробітничати з колекторами будуть і телекомунікаційні компанії. Сьогодні борги в телекомсфері займають менше 1% від загального обсягу боргів, що знаходяться в роботі у колекторних компаній. Але даний показник поступово росте. Роботи колекторам може підбавити і сфера ЖКГ: кількість боргів населення тут перевищує 8 млрд грн, і якщо не робити ніяких заходів, ця цифра ростиме.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас