Легендарна кіностудія MGM направила до суду заяву про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Легендарна кіностудія MGM направила до суду заяву про банкрутство

174
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer Inc. (MGM) звернулася до суду із заявою про банкрутство після того, як відмовилася від пропозиції про купівлю з боку Lions Gate Entertainment Corp. і мільярдера Карла Айкана, повідомило агентство Bloomberg.
MGM подала до суду відповідно до 11-ї статті Кодексу США про банкрутство, що регулює питання реорганізації неплатоспроможних компаній під керівництвом старого менеджменту (зазвичай разом з комітетом кредиторів) у спробі уникнути повної ліквідації.
Кіностудія отримала підтримку з боку кредиторів у рамках попереднього плану ліквідації заборгованості на суму близько $4 млрд і призначення керівників з кінокомпанії Spyglass Entertainment Group Inc., яка відома, зокрема, фільмом "Шосте відчуття" з Брюсом Віллісом.
Канадська Lions Gate пропонувала за MGM близько $1,7 млрд акціями. К.Айкан є найбільшим акціонером Lions Gate і власником близько 10% боргу MGM. Для залучення більшої кількості акціонерів на свій бік він пропонував виплатити по 53 центи на кожен $1 старшого боргу MGM, що приблизно на 18% перевищує котирування боргу кіностудії на ринку до оголошення пропозиції Lions Gate 12 жовтня.
Однак кредитори MGM більшістю підтримали план Spyglass, в рамках якого борг буде замінено на акції, а не продаж кінокомпанії Lions Gate.
Кіностудія MGM цінна тим, що є власником однієї з найбільших фільмотек в Голлівуді, а також володарем прав на серію картин про Джеймса Бонда, в тому числі створення нових фільмів про секретного агента британської розвідки. Кінокомпанія зняла безліч фільмів, які стали класикою кінематографу, включаючи "Чарівника країни Оз" і "Віднесених вітром", а також володіє правами на мультфільми про Тома і Джері. Крім того, вона працює над екранізацією повісті-казки Джона Р.Р.Толкієна "Хоббіт, або туди і назад".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас