Прем'єр Македонії вважає, що Україна може стати учасником Південного потоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Македонії вважає, що Україна може стати учасником Південного потоку

Енергетика
161
Україна може стати учасником створення газотранспортної системи Південний потік, заявив прем'єр-міністр Македонії Нікола Груєвський в рамках зустрічі зі своїм українським колегою Миколою Азаровим.
"Зараз в Македонії ведуться роботи з розробки проекту для всієї газопровідної інфраструктури на території всієї країни, і саме цей проект виробляє українська компанія", - сказав він.
Таким чином, зазначив Груєвський, тут є можливість таку співпрацю в майбутньому зробити ще більш глибокою і широкою.
Також він повідомив, що нещодавно віце-прем'єр-міністр Російської Федерації відвідав Республіку Македонію і оголосив, що країна буде частиною проекту Південний потік.
"Для нас це дуже важлива і добра звістка і тому ми раді, що будемо частиною цього проекту. Він сказав, що цей проект повинен бути закінчений у 2015 році", - повідомив Груєвський.
Нагадаємо, проект Південний потік реалізується з метою диверсифікації маршрутів поставок природного газу європейським споживачам і передбачає будівництво газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи.
Передбачається, що потужність Південного потоку буде нарощуватися поступово. Загальна проектна продуктивність морської ділянки Південного потоку досягне 63 млрд куб. м на рік. Введення в експлуатацію першої нитки газопроводу заплановано на кінець 2015 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас