Аржевітін: До кінця року планується закінчити аудит банків "Родовід" і "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аржевітін: До кінця року планується закінчити аудит банків "Родовід" і "Надра"

1214
До кінця року планується закінчити аудит банків "Родовід" і "Надра" . Про це заявив заступник глави парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржевітін.
"Я думаю, в кінці року буде здійснено аудит і за результатами буде прийматися рішення, буде оцінена робота тимчасових адміністрацій, які живі активи, пасиви залишилися, чи буде докапіталізація цих банків, якщо буде невелика дірка, або буде інший шлях, коли будуть прийняті в прискореному варіанті 2 законопроекти - перший, про створення санаційних банків і другий закон про Фонд гарантування вкладів. По санаційним банкам, якщо це буде прийнято, всі живі активи вкладників сюди перенесуть, заберуть активи, все інше обмежать і через Фонд гарантування вкладів населення, який за новим законом повинен займатися ліквідацією такого банку...я думаю що це буде його перше і останнє завдання відповідно до закону", - сказав С.Аржевітін.
Також він прокоментував ініціативу уряду у створенні нових банків, зокрема, аграрного банку. "З приводу створення нових банків, все це дуже актуально звучить особливо для сільського господарства, у нас зареєстровано 2 законопроекти про створення земельного банку, міністр економіки виступав, мені здається говорив, що ми будемо інноваційний банк створювати, я думаю, що це державна утопія, фантазії. Тому що інструменти у нас є, у нас ресурсів немає", - сказав С.Аржевітін.
Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України заявляв про намір ініціювати створення спеціального аграрного банку в першому кварталі 2010 р. За словами тодішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, створення такої структури має допомогти побудувати правильну державну політику у сфері кредитування агропромислового комплексу, наслідком чого буде те, що кредитування буде здійснюватися не за залишковим принципом, а за технологічними потребами сільськогосподарського виробництва. Передбачалося, що кредити повинні надаватися на термін 5-7 років під 4-5% річних.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас