Точка зору: Найближчим часом Україна буде втягнута у "валютні війни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Найближчим часом Україна буде втягнута у "валютні війни"

Валюта
4135
Виконавчий директор фонду Блейзера Олег Устенко прогнозує, що Україна буде втягнута в конфлікти, пов'язані з валютними війнами. Таку думку він висловив під час "круглого столу" в Києві.
"Ми можемо констатувати, що світова фінансова криза, яку так тяжко Україна переживала в 2009 році, закінчилась, але з "легкої руки" різних політичних діячів, у тому числі й Бразилії, з'явився новий термін - "валютні війни", і Україна, яка не є сильним гравцем у плані світової економіки, все одно буде відчувати колосальний вплив таких "валютних війн", - підкреслив експерт.
За його словами, незважаючи на те, що центр цих "валютних війн" ще далеко від України, вже є 4 основні гравці: ЄС, США, Китай і Японія.
"Україна, хоче того чи ні, повинна буде адаптувати свою стратегію до ситуації на світових ринках, і Україна повинна бути готова до того, що волатильність українського експорту і, відповідно, ВВП буде досить серйозною і високою в найближчі 5 років, і це означає, що потрібно реалізовувати програму реформ, про яку так довго говорили", - зазначив О.Устенко.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас