Україна не буде розраховуватися з Росією рублями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не буде розраховуватися з Росією рублями

Валюта
727
Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко відкидає можливість укладення міжурядової угоди з Росією про перехід на зовнішньоторговельні розрахунки в рублях.
"Я навіть не можу собі уявити, як можна підготувати таку угоду на міжурядовому рівні", - сказав Тігіпко.
У той же час він підкреслив можливість розрахунків за зовнішньоторговельними операціями в рублях окремими підприємствами двох країні у разі відповідної домовленості.
"Чим розраховуватися між собою, будуть домовлятися самі підприємства. Якщо це буде вигідно нашим підприємствам, вони можуть це робити", - сказав віце-прем'єр.
Він вважає за доцільне для українських підприємств переходити в розрахунках з російськими партнерами на рублі в разі, якщо вони мають намір закуповувати в Росії будь-які матеріали для свого виробництва.
В іншому випадку Тігіпко не бачить доцільності такого переходу.
Віце-прем'єр підкреслив, що змушувати підприємства розраховуватися в тій чи іншій валюті ніхто не буде.
Нагадаємо, що 25 жовтня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що Україна може перейти на взаємний розрахунок з Росією в рублях у торгово-економічному співробітництві.
Однак, за словами експертів, Україні не вигідно переходити на розрахунки в рублях в економічному співробітництві з Росією доти, доки Київ має від’ємне сальдо в торгівлі з Москвою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас