Гаррі Поттер поставив під загрозу популяцію індійських білих сов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гаррі Поттер поставив під загрозу популяцію індійських білих сов

64
Індійський міністр навколишнього середовища Джайрам Рамеш заявив, що в зниженні чисельності сов, які мешкають в країні, винні шанувальники Гаррі Поттера, повідомляє Agence France-Presse.
Згідно з сюжетом книг і фільмів про Поттера, у Гаррі є пернатий друг, біла сова по кличці Гедвіг. Птах, зокрема, займається доставкою листів головного героя. Історії про Поттера дуже популярні в Індії, і останнім часом багато шанувальників Гаррі воліють заводити в якості домашніх тварин сов.
"Дивно, але під впливом Гаррі Поттера навіть жителі міст схильні дарувати своїм дітям сов", - заявив Рамеш. Слова міністра підкріплені результатами дослідження, проведеного групою захисників дикої природи Traffic. У документі, підготовленому цією організацією і який має назву "Хранителі ночі під загрозою", йдеться, що з часом все більше сов відловлюється, продається і гине в "магічних" ритуалах.
Відзначимо, що Гедвіг є білою (або полярною) совою. Ці птахи живуть у тундрі в Євразії та Північній Америці. В Індії сови, подібні до Гедвіга, не водяться.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас