Саміт АТЕС обговорить валютні інтервенції та грошову політику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саміт АТЕС обговорить валютні інтервенції та грошову політику

Валюта
278
Сполучені Штати на майбутній зустрічі в рамках організації Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) налаштовуватимуть міністрів фінансів відносно валютних інтервенцій і спробують досягти консенсусу із багатьох питань порядку денного для найбільших економік світу, заявив один із вищих американських фінансових чиновників.
Захід проходить напередодні зустрічі лідерів Великої двадцятки найбільших промислово розвинених країн, і країн,що розвиваються, наступного тижня, де Вашингтон намагатиметься отримати згоду останніх країн на безліч конкретних планів зменшення надлишкових резервів і бюджетного дефіциту.
"Наша мета полягатиме у заохоченні деяких процвітаючих економік у складі АТЕС прагнути до глобального балансу шляхом вживання структурних заходів із підтримки внутрішнього попиту, а також утримуватися від втручання у валютний курс, що надає конкурентні переваги", - повідомив офіційний представник американського казначейства на брифінгу журналістам.
Вашингтон сподівається, що, концентруючи увагу G-20 на проблемі платіжного балансу, - показник чистого сальдо торговельного балансу і дефіциту - можна запобігти ескалації ризиків глобальних торговельних і валютних воєн, не намагаючись змусити Пекін кардинально змінити валютну політику.
Міністри фінансів G-20 в кінці жовтня прийняли рішення використовувати свій вплив як спосіб допомогти збалансувати світову економіку, а США передбачають добитися аналогічної угоди на саміті лідерів двадцяти країн в Сеулі. АТЕС, чиї 21 країни-учасниці складають половину світового виробництва і левову частку зростаючих економік, є важливою ланкою у справі досягнення консенсусу під час майбутній зустрічі на вищому рівні.
"Ми наполягали на конкретних угодах, які служитимуть основою взяття на себе зобов'язань всіма країнами і забезпечення ефективного контролю з боку МВФ", - сказав чиновник. - "Тепер завдання полягає в переході від широкого консенсусу на конкретніші та ефективніші угоди".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас