У власність Києва повернули ще одне підприємство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У власність Києва повернули ще одне підприємство

Казна та Політика
200
Господарський суд Києва 2 листопада повернув 51% компанії "Київхімволокно" у комунальну власність. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.
"2 листопада 2010 року Господарський суд Києва задовольнив позовні вимоги Генеральної прокуратури і визнав недійсним договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ" Київхімволокно", - йдеться в повідомленні.
Таким чином, ТОВ "Новий регіон", з яким була укладена угода, зобов'язана повернути в комунальну власність територіальної громади Києва в особі міської ради 51% акцій підприємства.
"Я вже казав і хочу ще раз акцентувати - всю столичну власність, яка була незаконно відчужена, ми повернемо киянам", - цитує прес-служба першого заступника Київміськадміністрації Олександра Попова.
У повідомленні, з посиланням на Попова, йдеться, що мова йде не про реприватизацію чи перепродаж відчужених у свій час об'єктів, а саме про їх повернення.
Нагадаємо, що раніше Господарський суд Києва 1 листопада повернув 28,46% акцій газопостачальної компанії "Київгаз" у комунальну власність, а також визнав територіальну громаду Києва в особі Київської міської ради власником 80% акцій холдингової компанії "Київміськбуд".
Генпрокуратура заявила про продаж Київміськадміністрацією компанії "Новий регіон" 28,46% акцій компанії "Київгаз" і 25,464% акцій компанії "Київводоканал" у березні 2010 року, 80% "Київміськбуд" в липні 2009, а також 51% ВАТ "Київхімволокно" в травні 2009.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас