Великобританія та Франція домовились про співробітництво в оборонній сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія та Франція домовились про співробітництво в оборонній сфері

181
Великобританія і Франція уклали угоди про співпрацю у військовій сфері, що включають проведення спільних імітацій ядерних випробувань. Відповідний договір підписали прем'єр-міністр Сполученого Королівства Девід Кемерон і Президент Франції Ніколя Саркозі в ході франко-британського саміту, що проходить в Лондоні, передає РБК з посиланням на ВВС.
Відповідно до підписаного документа, сторони створять 2 наукових центри, по одному в кожній країні. При цьому фахівці британського центру будуть розробляти технології для імітації ядерних випробувань, а їхні французькі колеги займуться безпосередньо їх проведенням. Французький центр буде розташований в департаменті Кот-д'Ор у французькому регіоні Бургундія. Його створять на місці існуючого там дослідного центру в галузі ядерної енергії. Передбачається що він почне свою роботу в 2014 р., а повністю буде готовий до 2022 р. Британський ж центр створять на території графства Беркшир у Великобританії.
Д.Кемерон після підписання угод заявив, що Лондону і Парижу вдалося домовитися про значно більш тісне військове співробітництво, ніж раніше.
"Ми підписали дві угоди, одна з яких послужить спільному використанню наших армій, а інша - співробітництву в сфері ядерної безпеки", - зазначив британський прем'єр.
Нагадаємо, що Франція і Великобританія ратифікували Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань і тепер мають право лише імітувати ядерні вибухи і використання ядерної зброї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас