Google і Citibank оцінили російський ринок онлайн-покупок в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google і Citibank оцінили російський ринок онлайн-покупок в 2010 році

241
У поточному році росіяни витратять на покупки в інтернеті близько 600 мільярдів рублів (приблизно 20 мільярдів доларів). Про це йдеться у спільному прес-релізі пошукової системи Google і "Сітібанку".
Для порівняння, в серпні дослідницька компанія China e-Business Research Center повідомила, що в Китаї щодня витрачається на онлайн-покупки близько 1,8 мільярда доларів. За перші шість місяців 2010 року жителі Китаю залишили в Мережі 331 млрд доларів, що на 60 відсотків більше від аналогічного показника 2009 року.
Зараз середня величина покупки росіянина в онлайні становить 2500 рублів. Основна частка покупок в інтернеті припадає на Москву і Санкт-Петербург. За підсумками року найбільше росіяни витратять в Мережі на придбання авіа-і залізничних квитків, а також на оплату послуг зв'язку.
До 2012 року обсяг російського ринку онлайн-покупок і електронних платежів перевищить 800 мільярдів рублів, вважають автори дослідження. Це відбудеться за рахунок зростання добробуту жителів Росії, а також подальшого розповсюдження інтернету і банківських карт в регіонах країни.
Найбільш активно здійснюють транзакції в інтернеті чоловіки - майже в два рази частіше, ніж жінки. Середньостатистичний покупець в Мережі, на думку Google і "Сітібанку", - молодий, неодружений, освічений чоловік. Згідно з даними Споживчого барометра Google, найпопулярнішими категоріями онлайн-покупок за останні 12 місяців стали "подорожі, гаджети, ритейл і сфера розваг".
У липні поточного року моніторингова компанія Pingdom з посиланням на Internet World Stats повідомила, що число користувачів інтернету в Росії становить близько 60 мільйонів осіб.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас