Бродський запропонував ставитися до контрабанди як до скарбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський запропонував ставитися до контрабанди як до скарбу

Казна та Політика
4301
Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський запропонував виплачувати заохочення за виявлення контрабанди. Про це він заявив на засіданні громадської колегії Держкомпідприємництва.
Пропонується, щоб громадяни, які допомагають виявити контрабанду, отримували 25% від її вартості після реалізації. Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
"У ЄС існує така норма, що людина, яка вказала на контрабанду або допомогла її знайти, отримує винагороду - частину суми, отриманої від її реалізації. Давайте запропонуємо уряду і парламенту ввести у нас таку норму: вказав на контрабанду - отримуєш 25% від вартості вантажу, так само як платять за знайдений скарб. Що скаже уряд, Верховна Рада - побачимо", - зазначив Бродський.
Заступник голови Держмитслужби Сергій Сьомка підтвердив, що подібна практика успішно працює в багатьох країнах світу.
"Це абсолютно цивілізована норма. І в країнах ЄС, і в Сполучених Штатах за істотні досягнення за епізодами виявлення контрабанди, зокрема, наркотичних засобів, як правило, виплачується істотна фінансова винагорода, в тому числі з огляду на розмір і обсяг контрабанди, яку виявив співробітник. Це нормальний природний фінансовий стимул для виконання подібних функцій", - підкреслив Сьомка.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас