Курячі яйця руйнують здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курячі яйця руйнують здоров'я

6162
Канадські дієтологи заявили, що яєчний жовток в курячих яйцях набагато шкідливіший, ніж фастфуд.
Річ у тім, що в жовтку міститься надмірна кількість холестерину, що перевищує майже в два рази вміст цієї речовини в їжі з ресторанів швидкого харчування.
Канадські експерти з дієтології представили ці дані в медичному журналі Canadian Journal of Cardiology. Згідно з цією інформації, в яєчному жовтку може міститися від 215 до 275 міліграма холестерину, тоді як в сендвичі з котлетою з ресторану швидкого харчування - максимум 150 міліграмів.
При цьому лікарі рекомендують людям з підвищеним ризиком виникнення серцево-судинних захворювань обмежити добове споживання холестерину до 200 міліграмів.
"Серед багатьох пацієнтів і навіть лікарів існує поширена помилка про нешкідливість курячих яєць", - говорить один з авторів даної доповіді, професор Девід Спенс з Університету Західного Онтаріо.
Дієтологи заявляють, що, згідно з проведеними дослідженнями, щоденне вживання яєць не приносить шкоди лише повністю здоровим людям. А для інших збільшується ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету й інших недуг, серйозно загострюються вже існуючі хвороби.
"Немає сумніву в тому, що яєчний білок є цінним джерелом високоякісного білку, - заявляє Спенс. - В той же час яєчні жовтки не можна споживати безконтрольно, не враховуючи таких чинників свого організму, як підвищений ризик виникнення серцево-судинних захворювань, генетичну схильність до серцевих нападів і свій звичний раціон в цілому".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас