У США сьогодні вибори губернаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США сьогодні вибори губернаторів

Казна та Політика
234
В США у вівторок в 37 штатах і двох територіях відбудуться вибори губернаторів, повідомляє кореспондент РИА "Новости".
З врахуванням великих владних повноважень, зосереджених на регіональному і місцевому рівнях держави з федеральним пристроєм, експерти розглядають цю кампанію як підготовку плацдарму до виборів президента США в 2012 році.
В 20 регіонах, де пройдуть у вівторок вибори, правлять керівники-демократи, в 19 - республіканці. Політологи чекають перерозподілу сил на місцях на користь Республіканської партії, для якої перемогою можна буде вважати проведення 26 політиків у губернатори з врахуванням вибраних раніше. Зараз проста більшість в масштабі країни - у демократів.
Штат Нью-Йорк вибере главу з семи кандидатів, які представляють різноманітну палітру поглядів. Головними суперниками виборів називають генпрокурора штату демократа Ендрю Куомо і бізнесмена-республіканця, підтриманого "рухом чаювання", Карла Паладіно.
Куомо виступає за боротьбу з корупцією, "податок на багатих", державні стимул-пакети, створення нових робочих місць. Паладіно обіцяє скорочення чиновницького апарату і втручання в бізнес, зниження податків і, знову-таки, нові робочі місця. Він вважається досить екзотичним кандидатом, його вислови переростають в скандали, він розсилає знайомим і малознайомим ролики сумнівного сексуального і расового змісту, що викликають обурення у багатьох правозахисників.
Жорстка боротьба розгорнулася і за пост губернатора Каліфорнії, який після двох термінів правління покидає Арнольд Шварценнегер.
Від Республіканської партії номінована екс-президент і гендиректор аукціонної компанії eBay, мільярдер Мег Уїтмен. Їй протистоїть колишній губернатор, а нині генпрокурор Каліфорнії Джері Браун, номінований від Демократичної партії. За опитуваннями, до останнього часу політики йшли майже "ніздря в ніздрю", хоча Браун тепер трохи вирвався вперед.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас