Мінфін: Україні та МВФ залишилося погодити питання на технічному рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Україні та МВФ залишилося погодити питання на технічному рівні

322
Україна добре підготувалася до візиту місії Міжнародного валютного фонду, яка має прибути до Києва для проведення першого перегляду кредитної програми stand by, повідомив міністр фінансів Федір Ярошенко.
"Залишилися питання, які необхідно погодити на технічному рівні", - сказав він журналістам в Києві у вівторок, проте не став уточнювати подробиць.
Міністр додав, що українська сторона була в постійному контакті з МВФ, проводячи консультації і телефонні конференції.
МВФ в кінці липня вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд ($15,8 млрд за поточним курсом) в кінці липня. Київ вже отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд, з якого уряду було направлено $1 млрд.
Місія МВФ на чолі з Таносом Арванітісом планує працювати в Україні з 3-15 листопада для проведення дискусії в рамках першого перегляду кредитної програми. В разі успішного моніторингу програми за підсумками третього кварталу, Фонд виділить Україні в кінці листопада цього року ще SDR1 млрд.
Згідно з липневим меморандумом української влади, передбачалося, що на початок листопада Україна мала ухвалити закон про відновлення пені за несплату житлово-комунальних послуг і визначитися в питаннях проведення пенсійної реформи. Окрім того, на минулому тижні представники Мінфін і депутати заявили про наявність розбіжностей з Фондом у питанні Податкового кодексу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас