У жовтні 2010 року банки продовжили знижувати ставки по депозитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У жовтні 2010 року банки продовжили знижувати ставки по депозитах

Кредит&Депозит
4660
Зниження ставок в жовтні 2010 року сталося по вкладах в гривні і доларах США. А ось вклади в євро в жовтні подорожчали на 0,2 в.п. Ставки продовжать знижуватися і далі, зростання можливе лише на період новорічних акцій. Ставки в жовтні показали зниження практично по всіх термінах і всіх валютах.
Наприклад, по популярних 3-місячних депозитах середні ставки в гривні знизилися на 0,6 відсоткового пункту, до 9,4% річних, в доларах - на 0,3 в.п., до 4,9% річних, в євро - на 0,1 в.п., до 3,3% річних.
Винятком були лише універсальні вклади в доларах США і євро, а також ощадні вклади в євро - середні ставки по них збільшилися на 0,1 і 0,2 в.п. Експерти пов'язують тенденцію зниження ставок з високою ліквідністю банківського сектора. "За другий-третій квартал 2010 року українські компанії почали активно вносити гроші до банків: продажі підприємств значно зросли, в результаті в бізнесу накопичуються зайві грошові кошти, які компанії вносять на банківські депозити.
Внаслідок чого вартість депозитів для юросіб знижується. Причина не лише в тому, що компанії несуть гроші в банки, але і в загальному зростанні ліквідності банківського сектора", - говорить Владислав Череміскін, начальник відділу продажів продуктів корпоративного бізнесу департаменту корпоративного бізнесу банку "Київська Русь".
Ставки продовжать зниження і на початку наступного року. "Враховуючи пряму залежність між ставками залучення і розміщення ресурсів, виходячи з необхідності кредитування реального сектора економіки по реальних ставках, ставки по депозитах продовжуватимуть знижуватися, і на початок 2011 року можуть знизитися ще на 2%", - упевнена Ірина Скирчук, директор з розвитку корпоративного сектора і філіальної мережі Промінвестбанку .
Експерти відзначають, що банки намагаються зацікавити клієнтів цікавими, а головне, зручними депозитними інструментами. А вже в грудні банки почнуть справжню війну за клієнтів за допомогою новорічних акцій. "В кінці року зазвичай спостерігається тенденція підвищення відсоткових ставок, оскільки установи оголошують різні акції. Ми вже готуємо акційну пропозицію для своїх клієнтів", - говорить Ірина Понирко, начальник управління організації продажів корпоративним клієнтам Південкомбанку . В рамках акційних пропозицій банки можуть підвищити ставки по депозитних вкладах для бізнесу на 0,5-2 в.п.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас