Один на мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один на мільйони

614
Американська Apple вийшла на четверте місце в світі за продажами мобільних телефонів відповідно до рейтингу IDC. Високі продажі iPhone 3GS і iPhone 4 дозволили їй потіснити виробника смартфонів BlackBerry і Sony Ericsson, яка вперше покинула п'ятірку лідерів. Частка Sony Ericsson скорочується і в Україні, хоча гострої конкуренції з Apple і RIM в країні вендор не відчуває.
Дослідницька компанія IDC опублікувала звіт про обсяг світових продажів мобільних телефонів. За її даними, в III кварталі продажі стільникових зросли на 14,6%, до 340 500 000 шт., в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року. Четвертий квартал поспіль ринок демонструє двозначне зростання, що зумовлено зростанням популярності смартфонів.
За підсумками кварталу до першої п'ятірки виробників вперше увійшли відразу дві компанії, що спеціалізуються виключно на смартфонах, - Apple і Research In Motion (RIM; виробник смартфонів BlackBerry). Причому Apple потрапила до п'ятірки вперше. Вперше за шість років існування рейтингу IDC п'ятірку покинула Sony Ericsson. У III кварталі продажі iPhone зросли на 90,5%, до 14,1 млн шт., ринкова частка збільшилася з 2,5% до 4,1%. Успіх Apple підкреслює необхідність виробництва смартфонів для кожного вендора, відзначає аналітик IDC Кевін Рестіво: "Компаніям, які не розвивають цей напрям, буде складно зберегти частку". Лідерами з продажу залишаються Nokia, Samsung і LG.
В Apple впевнені, що найближчим часом конкуренти не зможуть потіснити компанію з завойованих позицій. "Тепер ми попереду RIM. І, по-моєму, вони не зможуть наздогнати нас в осяжному майбутньому", - заявив CEO Apple Стів Джобс. Останню версію свого смартфона - iPhone 4 - компанія почала продавати за тиждень до початку III кварталу.
В Україні Sony Ericsson конкуренції з Apple і BlackBerry практично не відчуває. BlackBerry продається лише в рамках корпоративного підключення "МТС-Україна", а iPhone офіційно в країну не поставляється - в компанії ERC (офіційний дистрибутор Apple в Україні) говорять, що про старт його продажів нічого не відомо. Однак ринкова частка Sony Ericsson знижується і в нашій країні, говорить провідний аналітик Mobile Research Group Ельдар Муртазін. За підсумками цього року вона, за прогнозами "Євромережі", знизиться до 2-3%, хоча в 2009 році становила 9,1%. "Sony Ericsson програє конкуренцію через вузький модельний ряд і високу середню вартість пристроїв", - говорить Муртазін.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас