Столична міліція затримала групу автомобільних шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столична міліція затримала групу автомобільних шахраїв

Кримінал
502
Слідчий відділ УБОЗ ГУ МВС в Києві порушив кримінальну справу стосовно шістьох громадян Узбекистану, Росії та Україні, які навмисне створювали в Києві, Харкові, Дніпропетровську та інших українських містах дорожньо-транспортні пригоди і вимагали від водіїв грошових компенсацій. Шахраї вибирали водія, який невпевнено почував себе на дорозі, обганяли його на автомобілі Mercedes, Lexus, або Porsche і вимагали зупинитися. Водієві повідомляли, що кілька хвилин тому він нібито "підрізав" іномарку.
Як докази ДТП демонструвалися подряпини на бамперах іномарки та зупиненого автомобіля. Однак пошкодити фарбу можна за лічені секунди за допомогою наждачного паперу, що і робив один з учасників угруповання, у той час як його спільник розмовляв з водієм.
Злочинці стверджували, що страхова компанія не відшкодує завдані збитки, і вимагали заплатити за ремонт автомобіля. Потерпілий, як правило, погоджувався. Таким чином шахраї іноді отримували від $5 тис. до $10 тис., зазначають в УБОЗ.
Членів угруповання затримали у Києві на проспекті Бажана. Був вилучений, зокрема, автомобіль Porsche Cayenne Turbo, на якому і відбувалися злочини, а також поліетиленові пакети з таблетками чорного і білого кольорів і невстановленим порошком.
Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 190 ("шахрайство") і ч. 2 ст. 309 ("незаконне виробництво, придбання, зберігання наркотичних засобів") Кримінального кодексу.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас