"Київгаз" повернули у власність територіальної громади столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київгаз" повернули у власність територіальної громади столиці

Казна та Політика
310
Господарський суд Києва в повному обсязі задовольнив позовні вимоги Генеральної прокуратури і визнав право власності на газотранспортне підприємство "Київгаз" за територіальною громадою міста. Згідно з рішенням суду, договір купівлі-продажу 28,46% пакету акцій ВАТ "Київгаз" визнаний недійсним, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
"Сьогоднішнє рішення суду щодо ВАТ"Київгаз"дозволить відновити контроль за діяльністю підприємства, а це запорука стабільного газопостачання для понад 2 млн київських споживачів, серед яких 1 тис. 300 комунально-побутових закладів, понад 300 промислових підприємств і фізичних осіб", - зазначив перший заступник голови КМДА Олександр Попов.
Відзначимо, це вже третє стратегічне підприємство, яке впливає на життєзабезпечення столиці, яке було повернуто у власність територіальної громади. Раніше місто відновило контроль над ВАТ "АК Київводоканал", "Київміськбуд" і АТ "Київенергохолдинг".
Минулого тижня заступник голови КМДА Олександр Пузанов заявив, що розраховує повернути у власність киян два "ключових об'єкти". Він повідомив, що на грудень 2010 р. призначено загальні збори акціонерів підприємств ВАТ "Київгаз" і ВАТ "АК" Київводоканал ", в яких найбільшим акціонером є місто, на цих зборах будуть поставлені питання про обрання нових членів наглядової ради і нових членів правління.
Нагадаємо, згідно з позовами Генпрокуратури, представленими в Госпсуд Києва і Печерський районний суд Києва в кінці серпня - початку вересня ц.р., Київ продав пакети акцій ВАТ "Київводоканал" (25,464%), "Київгаз" (28,46%) і " Київхімволокно "(51%), що належать територіальній громаді, компанії ТОВ" ФК "Новий регіон".
Основний вид діяльності ВАТ "Київгаз" - розподіл, транспортування і постачання газу. Київська система газопостачання є комунальною власністю територіальної громади міста Києва, яке Київська міська рада передала в користування і керування ВАТ "Київгаз".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас