НКРЗ пропонує скасувати плату за з'єднання у тарифах на мобільний зв'язок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗ пропонує скасувати плату за з'єднання у тарифах на мобільний зв'язок

329
Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) України пропонує відмінити стягнення плати за з'єднання при оплаті послуг мобільного зв'язку.
Як повідомив голова комісії Володимир Олійник, відповідна норма передбачена в проекті Правил надання телекомунікаційних послуг, схваленому на засіданні регулятора минулого тижня.
"Немає такої послуги - з'єднання. І тому плату за неї стягувати неправильно. Це все одна послуга - телефонна розмова", - сказав він.
Як повідомлялося, проект правил, який все ще не опублікований на сайті комісії, за словами учасника робочої групи з його розробки, експерта Netton Consalting Group Романа Хімича, містить чимало норм про принцип тарифікації послуг і інформування про це абонентів.
Так, наприклад, НКРЗ зобов'язала операторів заздалегідь повідомляти абонентів про зміни в тарифах, що діяли, через SMS-повідомлення або одзвонюючи абонентів, а також вводити ціни на чітких тимчасових і кількісних одиницях виміру, наприклад, 1 секунда розмови, 1 Мб переданих даних. Також вводиться обов'язкове повідомлення абонентів про розмір плати за контент-послуги при використанні коротких номерів.
Українські оператори почали стягувати плату за з'єднання (ПЗЗ) з 2001 року, коли поступово стали переходити до посекундну тарифікацію витікаючих викликів. Восени 2005 року Антимонопольний комітет України рекомендував операторам відмінити плату, що навіть призвело до розгляду справи про зловживання монопольним становищем ЗАТ "Київстар GSM". В результаті до кінця 2006 року в тарифних пропозиціях операторів з'явилися як тарифи, що не містять ПЗЗ, так і що містять.
На сьогоднішній день тарифи, що не містять плату за з'єднання, має лише ТОВ "Астеліт".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас