Міністр фінансів Сирії: Товарообіг між Україною та Сирією в рік становить приблизно 2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Сирії: Товарообіг між Україною та Сирією в рік становить приблизно 2 млрд дол.

236
Товарообіг між нашими країнами становить приблизно 2 млрд дол. Про це під час засідання 7-ої міждержавної комісії з економічного співробітництва заявив міністр фінансів Сирії Мухаммед Аль-Хусейн.
"Хочу сказати, що наші цифри відрізняються від українських, але ми враховуємо неофіційну статистику", - зазначив він.
За його словами, до початку роботи міжурядової комісії в 2003 р., середньорічний товарообіг становив лише 400 млн дол.
За словами міністра фінансів Сирії, арабська держава зацікавлена у приєднанні до транспортного залізничного проекту "Вікінг", у збільшенні кількості авіарейсів між країнами і поглибленні співробітництва в морському транспорті.
У свою чергу віце-прем'єр міністр України Андрій Клюєв заявив, що експорт українських товарів до Сирії більш одноманітний, ніж імпорт. "Український експорт на 70% - це метал, на 15% - зерно", - сказав він.
Також, як повідомляє прес-служба МЗС України, під час зустрічі міністра закордонних справ України Костянтина Грищенко з М.Аль-Хусейном сторони зосередили увагу на питаннях подальшого поглиблення торговельно-економічного співробітництва між Україною та Сирією. Була підтверджена обопільна зацікавленість у подальшому зростанні обсягів двосторонньої торгівлі. Сторони висловилися за необхідність ефективного використання транзитних можливостей держав та домовилися вживати заходів задля забезпечення вільного руху людей та товарів між Україною та Сирією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас