Олена Батурина звинуватила брата у крадіжці та здирництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олена Батурина звинуватила брата у крадіжці та здирництві

Кримінал
707
Глава інвестиційно-будівельної компанії "Інтеко" Олена Батурина заявила, що її брат Віктор Батурін був звільнений з компанії за розтрату, яку "правильніше було б назвати крадіжкою". Про це 1 листопада повідомляє агентство "Інтерфакс".
За словами Батуриної, її брат регулярно без узгодження з нею укладав операції із видачі позик і переказував гроші "Інтеко" на свої особові рахунки, а також просто витрачав гроші компанії на власні потреби. "Коли ці факти розкрилися і я вимагала від нього звіту, Віктор, не зумівши надати жодного зрозумілого пояснення, поклав заяву на стіл про звільнення, - заявила глава компанії.
Вимогу Батурина відшкодувати збиток за несправедливий розділ бізнесу глава "Інтеко" розцінила як "відверте здирництво морально спустошеної людини, яка вирішила подібним непристойним чином покращити свої фінансові справи".
Олена і Віктор Батурини заснували "Інтеко" в 1991 році. У 2005 році стосунки брата і сестри зіпсувалися, і вони вирішили розділити бізнес. Розділ супроводжувався судовими розглядами і завершився в 2007 році підписанням мирової угоди. За документами, Олена отримала 99 відсотків "Інтеко", а Віктор - всі немосковські активи, які до цього знаходились у спільній власності (у тому числі 50 тисяч гектарів землі в Білгородській і Курській областях і нерухомість в Сочі). Основним активом Батурина стала компанія "Інтеко-агро".
4 жовтня 2010 року Віктор Батурин направив голові Слідчого комітету Олександру Бастрикіну заяву, в якій звинуватив сестру в несправедливому розділі бізнесу. 8 жовтня ЗМІ стало відомо, що Батурин вимагає компенсації в сумі 3,5 мільярда рублів. Бізнесмен не приховує, що подача заяви пов'язана зі звільненням чоловіка Батуриної Юрія Лужкова з посади мера Москви.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас