E&Y: У світі замислились про роль держпідприємств в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

E&Y: У світі замислились про роль держпідприємств в економіці

364
40% респондентів, опитаних компанією "Ернст енд Янг" у 24 країнах світу вважають, що державні підприємства забезпечують кращий рівень обслуговування порівняно із приватними компаніями.
Нещодавня фінансова криза та економічний спад, що послідував за нею, змусили багато країн знов задуматися про роль державних підприємств у національній економіці. Не дивлячись на поширену думку про те, що за показниками діяльності державні підприємства поступаються приватним компаніям, майже 40% з 12 000 учасників дослідження "Ернст енд Янг", що представляють 24 країни, вважають, що державні підприємства забезпечують кращий рівень обслуговування порівняно із приватними компаніями.
Як показало дослідження, в очах громадськості державні підприємства здатні конкурувати із приватними компаніями або навіть випереджати останні за ефективністю своєї діяльності. Варто відзначити істотний розкид думок залежно від регіональної приналежності учасників. Так, наприклад, найбільш позитивне ставлення до державних підприємств продемонстрували учасники дослідження із Саудівської Аравії: майже дві третини опитаних заявили про те, що пропонований державними підприємствами рівень обслуговування перевершує рівень обслуговування в приватних фірмах. Далі слідують Індія (60%) і Іспанія (51%). Найбільш скептично були налаштовані респонденти із ПАР (17%), Японії та Індонезії (по 29% в кожній країні).
Віддаючи належне якості послуг, що надаються державою, варто все ж зазначити, що при оцінці їх діяльності суспільство не ототожнює між якістю і ефективністю. Лише у Франції більшість опитаних вважають, що державні підприємства є ефективнішими, ніж приватні компанії. А в Індії, не дивлячись на істотну частку респондентів, що висловилися на користь якості обслуговування, запропонованого державними підприємствами, лише 12% були настільки ж високої думки про їх ефективність.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас