Держдума РФ знову намагатиметься прирівняти пиво до алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума РФ знову намагатиметься прирівняти пиво до алкоголю

193
Держдума Росії 3 листопада обговорить в першому читанні законопроект, що прирівнює пиво до алкоголю. Про це заявив спікер нижньої палати російського парламенту Борис Гризлов.
За його словами, в разі прийняття проекту, відносно пива набудуть чинності всі діючі закони про алкоголь. Зокрема, йдеться про заборону продажу спиртних напоїв дітям.
Гризлов зазначив, що дитяча пивна алкоголізація зараз є "лихом", з яким потрібно боротися "у тому числі і на законодавчому рівні".
За чинним законодавством Росії, пиво винесене зі списку алкогольних напоїв, що дає йому вищезгадані преференції. Депутати багато разів намагалися прирівняти пиво до звичайного алкоголю.
Востаннє закон, що прирівнює пиво до алкогольних напоїв, вносився до Думи РФ в березні 2010 року. Згідно із законопроектом, запропонованим депутатом Віктором Звагельським, пиво міцніше 9 відсотків слід було обклеювати акцизними марками. Крім того, пропонувалося заборонити рекламу пива по радіо і на телебаченні, а продавати його дозволялося лише в магазинах.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас