Чавес націоналізував найбільшого у країні виробника арматури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес націоналізував найбільшого у країні виробника арматури

Казна та Політика
234
Президент Венесуели Уго Чавес прийняв рішення націоналізувати найбільшу в країні сталеливарну компанію Siderurgica del Turbio (Sidetur). Про своє рішення Чавес повідомив в ефірі щотижневої програми "Алло, президент", передає Reuters.
Sidetur, заснована в 1948 році, є "дочкою" найбільшої венесуельської металургійної компанії Sivensa і управляє шістьма заводами на території країни. Щорічно на них виробляється більше 835 тисяч тонн продукції зі сталі і металів, яка експортується до 25 держав.
За словами Чавеса, Sidetur випускає 40 відсотків всієї арматури, що виробляється в країні, яка використовується в будівництві. Раніше, як вказує Reuters, робітники на найбільшому заводі Sidetur на півдні країни провели страйк, протестуючи проти умов праці, які їх не влаштовують.
Нагадаємо, з 1998 року Чавес націоналізував багато нафтових родовищ, виробників цементу, найбільшу сталеливарну компанію країни, а також провідну телекомунікаційну компанію CANTV. У травні минулого року президент Венесуели також оголосив, що під контроль держави перейдуть відразу п'ять підприємств металургійної промисловості: компанії Matesi, Consigua, Ceramicas Carabobo, Tavsa, а також Orinoco Iron і Venprecar, що є підрозділами венесуельської держкомпанії International Briquettes Holding.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас