Зранку люди, які не повністю прокинулись, поводяться, як зомбі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зранку люди, які не повністю прокинулись, поводяться, як зомбі

133
Новий феномен виявили науковці в сучасному британському товаристві - "ранковий зомбізм". За останніми дослідженнями, середньостатистичний британець, не дивлячись на ранній підйом (о 6.40 ранку), до 10 годин ранку відчуває себе так, ніби ще не прокинувся".
"Кілька ранкових годин люди проводять в особливому стані між сном і неспанням і фактично є зомбі, діючи автоматично і без повного усвідомлення того, що відбувається", - зазначає радіостанція Бі-бі-сі. Лише до 9.55 більшість британців остаточно пробуджуються і повністю включаються в роботу і повсякденне життя.
Вчені вважають, що йдеться про дуже важливий соціально-психологічний феномен, коли людина в сучасному західному суспільстві все більше страждає від порушення природного циклу життєдіяльності організму. Багато в чому це викликане поширенням останніми роками інтернету і виникненням так званої "24-годинної віртуальної цивілізації", яка ніколи не спить. Це сприяло значному подовженню циклу активності людини, в результаті якої вона пізно лягає спати і все раніше встає.
На це організм і відповів новим феноменом - "ранковим зомбізмом", коли підтримується низька активність кількох зон головного мозку, поки вони повністю не відновляться від надлишку інформації і активності попереднього дня.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас