Coca-Cola витратила більше чверті мільярда дол на купівлю російського виробника соку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coca-Cola витратила більше чверті мільярда дол на купівлю російського виробника соку

792
Американська корпорація Coca-Cola витратила $276 мільйонів на покупку четвертого за розмірами в Росії виробника соків Нідан, говориться у звіті компанії за третій квартал поточного року.
Як повідомляється, основна частина цієї суми припала на виробничі активи і майно компанії Нідан, яка володіє в Росії двома соковими заводами сукупною потужністю 560 млн літрів на рік.
Варто зазначити, що покупка Нідана забезпечила Coca-Cola перше місце на російському соковому ринку. Завершити операцію американська компанія планує в четвертому кварталі поточного року, після чого показники Нідан будуть включені до її звітності.
Цікаво, що покупка російського виробника обійшлася Coca-Cola майже удвічі дешевше, ніж придбання контролю в соковій компанії її попереднім власником - фондом Lion Capital, який в 2007 році заплатив за 75% акцій Нідана, за даними близьких до операції джерел, $530 млн.
Нагадаємо, раніше компанія Coca-Cola почала імпортувати в США квас під торговельною маркою "Кружка і бочка", який вона виробляє в Росії. У Росії Coca-Cola запустила виробництво квасу, створеного за традиційним рецептом у 2008 році.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас