Нове родовище нафти у Бразилії може містити 15 млрд барелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове родовище нафти у Бразилії може містити 15 млрд барелів

113
Шельфове нафтоносне родовище Libra в басейні Santos, який тягнеться на 800 км. від і на 200 км. уздовж південного і південно-східного узбережжя Бразилії, може містити до 15 млрд барелів нафти, що зробить його найбільшим відкриттям в Західній півкулі за останніх 34 роки, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на офіційну заяву регулятора ANP.
За даними ANP, родовище може містити не менше 3,7 млрд барелів нафти, проте найбільш вірогідною називається цифра в 7,9 млрд барелів.
На справжній момент доведені запаси нафти в Бразилії оцінюються в 14 млрд барелів.
У 2007-2008 рр. в Бразилії було виявлено значні запаси вуглеводнів в басейнах Campos і Santos, де родовища нафти знаходяться в так званих підсольових шарах, прихованих на глибині приблизно 5-6 км. з дна моря.
Оператором всіх нових ділянок, як очікується, буде держкорпорація Petrobras, яка минулого місяця залучила біля $70 млрд в рамках найбільшої світовий додемісії, аби профінансувати свою п'ятирічну інвестпрограму загальним обсягом $224 млрд.
В басейні Сантос також проводять розвідку французька Total, іспансько-аргентинська Repsol YPF, бразильська OGX, англо-голландська Royal Dutch Shell.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас