Спекулянти квитками втратили роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спекулянти квитками втратили роботу

Казна та Політика
454
У минулому сезоні квитки на ігри "Динамо" в Лізі чемпіонів продавалися за номіналом 100-500 гривень. Шанувальники команди обурювалися з приводу високих цін, але все одно всі розкуповували. Жадані пропуски на ігри проти "Інтера" і "Барселони" у перекупників інколи взагалі досягали раніше небачених сум 600-700 гривень. Єврокубкової весни 2010 року від минулої активності шанувальників команди і спекулянтів не залишилося і сліду.
На матч проти голландського АЗ, який відбудеться в Києві 4 листопада, керівництво "Динамо" встановило дуже прийнятні ціни - від 30 до 100 гривень. Проте, навіть з адекватною ціновою політикою, продажі йдуть без ажіотажу. До кас стадіону "Динамо" ім. Лобановського квитки надійшли 26 числа, у вівторок. До уікенду були розкуплені найдешевші по 30 гривень. Квитки за 50 гривень залишалися у продажу, але в дуже невеликій кількості. За словами касирів, за суботу і неділю була повністю викуплена і ця категорія. Маючи сто гривень, можна без проблем придбати місце майже на будь-якому із центральних секторів. Черг не спостерігається. Оголошення, написане від руки, біля віконця каси свідчить: "не більш 3-х квитків в одні руки" і "єдина комп'ютерна система квитків". Перекупникам тут не місце.
По-перше, на поєдинки проти АЗ або БАТЕ велику накрутку не поставиш. Тому скуповувати квитки, наприклад, по 50 гривень і потім продавати їх по 80-90 гривень - малоперспективно. По-друге, в цілому місць на стадіоні повинно вистачити на всіх шанувальників команди. Нагадаємо, що на поєдинку з БАТЕ невелика арена "Динамо" недобрала десь 2 тисячі уболівальників. Ті, хто завчасно турбується про похід на футбол, має зараз можливість купити квиток без проблем і за номіналом.
Ті самотні перекупники, які все-таки зустрічалися біля кас "Динамо" в кінці тижня відверто нудьгували. "Бізнесменам" перед ареною залишалося запропонувати лише одну послугу: пільгові місця у фан-секторі "Динамо" за 30 гривень. Випробувана схема, яка використовувалася спекулянтами і в минулому сезоні. Закінчитись такі відвідини матчу, до речі, можуть тим, що ви взагалі не займете своє місце. Проява подібної категорії квитків, поширення яких має бути обмежене, у вільному продажі взагалі викликає багато питань.
Якщо порівнювати нинішню цінову політику "Динамо" на матчах єврокубків, то вона порівнянна з тим, що відбувається у наших суперників. На мінському стадіоні "Динамо" (БАТЕ проводить єврокубкові ігри в столиці Білорусі) на матчах Ліги Європи застосовується проста цінова схема. Є три категорії квитків: 10 тис. білоруських рублів (2,5 євро), 20 тисяч (5 євро) і 30 тисяч (7,5 євро). Правда, як повідомили PROUA, у ФК БАТЕ, на грі проти київського "Динамо" розцінки будуть, можливо, трохи вищими.
У Тирасполі, де базується "Шериф", є відразу шість основних і одна віп-категорія квитків на місцевій арені. Звичайні місця коштують від 25 придністровських рублів (1,8 євро) до 100 рублів (7,4 євро). Пропуски для Дуже Важливих Персон йдуть за 500 рублів (37 євро). Як видно, розцінки БАТЕ і "Шерифа" досить близькі до київських (2,7 - 9,1) євро). Свідчить цей факт не на користь сьогоднішньої популярності "Динамо" і економіки України в цілому.
А от у АЗ все серйозніше. В Алкмаарі для того, щоб відвідати єврокубковий матч треба викласти 15-30 євро. Хто кому в цій ситуації заздрити повинен - питання недоречне. Очевидно лише те, що "Динамо" необхідно підвищувати якість гри, покращувати комфортність перебування глядачів на грі. Пробиватися в груповий турнір Ліги Чемпіоном і боротися з кращими командами континенту. Тоді і уболівальник піде на стадіон, і клуб зможе більше заробляти на квитках, і у перекупників робота з'явиться.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас