Мінекономіки України просить зернотрейдерів поквапитись із отриманням ліцензій на експорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки України просить зернотрейдерів поквапитись із отриманням ліцензій на експорт

Аграрний ринок
374
Міністерство економіки України просить Українську зернову асоціацію (УЗА) негайно нагадати провідним експортерам зерна - членам і партнерам УЗА про необхідність отримання ліцензій на експорт окремих видів сільськогосподарської продукції, незалежно від її місцезнаходження на митній території України. Про це говориться у листі Мінекономіки президентові УЗА Володимиру Клименку.
Нагадаємо, прийом заявок на видачу ліцензій на експорт окремих видів сільгосппродукції і розподіл квот діє до 3 листопада.
За даними Мінекономіки, в даний час список зернотрейдерів, яким необхідно отримати ліцензії на експорт зерна, налічує близько 30 компаній (йдеться про компанії, чиє зерно знаходиться в портах. Близько десяти з них є членами УЗА.
Раніше міністр агрополітики України Микола Присяжнюк заявляв про те, що 29 жовтня судна із зерном підуть з портів України. Планувалося, що у пункти призначення вирушать судна завантажені зерном. Також буде надана можливість довантажити зерном судна, на яких вантаження було припинене у зв'язку із постановою уряду про введення квотування на експорт зернових.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас