ЄБРР припускає суттєве збільшення кредитування проектів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР припускає суттєве збільшення кредитування проектів в Україні

Кредит&Депозит
355
Європейський банк реконструкції і розвитку допускає істотне збільшення обсягу кредитування проектів в Україні за умови отримання дозволу на кредитування в гривнях.
Про це в інтерв'ю виданню "Ділова столиця" повідомив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.
"Якби ми мали можливість працювати з національною валютою, то в 2010 році вклали б в 2 рази більше коштів (у проекти в Україні)", - сказав він.
Таку думку Куусвек мотивував тим, що не лише ЄБРР бачить чималі ризики в кредитуванні українських позичальників в інвалюті, але і самі потенційні позичальники остерігаються валютних зобов'язань.
За його словам, останнім часом налагоджується діалог ЄБРР і Національного банку з питання дозволу кредитування в гривнах.
"У нас почав налагоджуватися із цього приводу діалог з Нацбанком: тиждень тому ми зустрічалися з новим першим заступником голови НБУ Сергієм Арбузовим, і нам вдалось досягти розуміння. Отже дуже сподіваємося на його допомогу", - сказав він.
Крім того, за словами директора ЄБРР в Україні, недавно до парламенту був внесений законопроект, що передбачає надання міжнародним фінансовим організаціям права кредитувати проекти в Україні в гривнах.
В період з початку 2010 року по 28 жовтня 2010, як зазначив Куусвек, ЄБРР профінансував в Україні 20 проектів на загальну суму 650 млн. доларів.
Як повідомляло агентство, 18 жовтня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект №7258 (автор - позафракційний депутат Юрій Полунеєв), що передбачає дозвіл міжнародним фінансовим організаціям випускати в Україні гривневі облігації.
Раніше ЄБРР неодноразово висловлював зацікавленість у залученні гривневих коштів шляхом випуску і розміщення власних облігацій, номінованих в українській національній валюті.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас