Алкоголь небезпечніший за наркотики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алкоголь небезпечніший за наркотики

231
Алкоголь небезпечніший для людей і суспільства в цілому, ніж наркотики.
До такого висновку дійшли британські експерти після дослідження, під час якого проводився порівняльний аналіз: яку негативну дію на людський організм і суспільство мають вживання алкогольних напоїв і різних наркотичних засобів.
Було враховано різні критерії: як швидко розвивається залежність, ступінь дії на психіку, якої шкоди завдається організму, яку роль відіграє у руйнуванні сім'ї, в скільки обходиться суспільству в плані економічного збитку - витрати на боротьбу із поширенням, втрата робочого часу, злочинність, лікування, утримання у в'язницях і тому подібне
За результатами досліджень, найшкідливішими для індивідуумів визнані героїн, крек і синтетичний наркотик метамфетамін. Але за негативним соціальним ефектом на перше місце вийшов алкоголь, за яким слідують героїн і крек. Марихуана і такі синтетичні наркотичні субстанції, як ЛСД та екстезі, виявилися далеко позаду.
Зайняти верхню сходинку в цьому своєрідному рейтингу алкоголю, за словами експертів, допомогли його доступність і поширеність, а також руйнівні наслідки не лише конкретно для тих, хто ним зловживає, але і для довколишніх людей.
"Ви тільки подивіться, що твориться на кожному футбольному матчі", - прокоментував висновки дослідження професор психіатрії Амстердамського університету Вім ван ден Брінк.
Експерти також врахували, що надмірний вжиток алкогольних напоїв згубно позначається буквально на всіх органах людини, є однією з основних причин дорожньо-транспортних випадків і злочинів.
Автори дослідження переконані, що оголосити поза законом виробництво і продаж алкоголю було б непрактично і неправильно.
"Ми не можемо повернутися до часів дії сухого закону (у США, з 1920 по 1933 рр.), - зазначив Леслі Кінг, радник Європейського центру моніторингу наркотиків і наркоманії, штаб-квартира якого знаходиться у Лісабоні. - Алкоголь дуже укорінився в нашій культурі і нікуди не подінеться".
На думку Кінга, у протистоянні "зеленому змієві" урядам слід більше витрачати коштів на просвітницькі програми, зосередитися на лікуванні алкоголіків, підвищувати ціни на спиртну продукцію
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас