АМКУ рекомендує Київській області встановити економічно обґрунтовані тарифи на послуги БТІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує Київській області встановити економічно обґрунтовані тарифи на послуги БТІ

Казна та Політика
355
Антимонопольний комітет рекомендує Київській обласній державній адміністрації встановити економічно обґрунтовані тарифи на послуги бюро технічної інвентаризації (БТІ) області.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба комітету.
Зокрема, відповідно до повідомлення, Київобладміністрація повинна затвердити вартість нормо-години на інвентаризацію нерухомого майна, оформлення прав власності на нерухомість і реєстрацію таких прав для кожного БТІ області окремо.
На сьогодні вартість таких послуг в області не встановлена, тому що Київобладміністрація визначила лише граничний рівень рентабельності на послуги БТІ області.
Внаслідок цього, БТІ самостійно встановлюють тарифи на власні послуги, що призводить до зловживання монопольним становищем.
АМКУ з'ясував, що вартість послуг БТІ в Київській області значно вища, ніж в інших областях.
Крім того, з березня частина БТІ області необґрунтовано збільшили вартість нормо-години на 30-60%.
За цим фактом Київське обласне відділення АМКУ порушило й розслідує справи стосовно Яготинського, Макарівського, Ірпінського, Васильківського, Переяслав-Хмельницького й Обухівського БТІ.
Відповідно до повідомлення, заступник голови Київобладміністрації Володимир Максименко, що був присутній на засіданні комітету, погодився з рекомендаціями АМКУ й повідомив, що роботу над їх виконанням уже почато.
Як повідомляло агентство, Міністерство юстиції дозволило бюро технічної інвентаризації (БТІ) з 1 жовтня реєструвати право користування (сервітут) на об'єкти нерухомого майна на земельних ділянках і право користування (наймання, оренда) спорудами чи їх частинами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас